SVEČANE FRIZURE • FRIZURE ZA MATURU

Bez greške do idealne frizure za vašu svečanu priliku

U svečane frizure ubrajaju se one frizure koje možete da nosite na razne specijalne prilike, kao što su venčanja, mature, svečane večere, nove godine...

Svaka frizura, bilo da je kratka ili duga, kovrdžava ili ravna, može postati svečana. Izbor je stvarno velik, posebno za dugu, ali i za kratku kosu.

Najpopularnije kratke svečane frizure su one sa kosom zalizanom unazad ili stilizovane bob frizure.

A ako imate dugu kosu možete da birate od prelepih punđi i elegantnih kovrdži, preko klasičnih podignutih frizura i predivnih pletenica, do lepršavih uvojaka i konjskih repića.

Svečane frizure • Galerija

Kliknite na frizuru za veću sliku

Najlepse maturske frizure slikeNajlepse frizure za maturu slikeNajlepse stepenaste svecane frizureNajnovije svecane frizureModerne frizure za svecane prilikeNajlepse elegantne frizure za svecane prilikeModerne elegantne frizure slikeNajlepse vecernje frizure slikeStepenaste svecane frizure duga kosaNajlepse podignute frizure svecaneRetro svecane frizure galerijaStepenaste svecane frizure kratka kosaPodignute svecane frizure za okruglo liceKovrdzave svecane frizure za dugu kosuElegantne kratke svecane frizure

Top 5 saveta kako odabrati "pravu" svečanu frizuru

Više od bilo čega, čak i od vaše haljine i raznih modnih dodataka, "prava" frizura je ta koja će "reći": Izgledaš apsolutno fantastično!

Stoga smo vam pripremili nekoliko najbitnijih smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom izbora svečane frizure:

  1. Jedan od najvažnijih aspekata odabira prave svečane frizure je svakako oblik lica. Naprimer, podignute frizure će lepše pristajati na okruglim licima, jer stvaraju utisak veće dužine u predelu lica, što je okruglim licima i potrebno. Sa druge strane dužim licima više odgovaraju spuštene frizure, koje bi svojim karakteristikama trebale da "razbiju" ili ublaže vertikalne linije lica.

    Ovo su samo neka generalizovana i uprošćena pravila, dok smo za sve koji žele da saznaju SVE o uklapanju frizura sa oblicima lica pripremili detaljan mini-vodič.

  2. Kako bi bili sigurni u uspeh vaše frizure morate je uskladiti sa haljinom koju planirate da nosite. Naročito obratite pažnju na kragnu haljine. Podignute frizure se ne slažu sa golim ramenima i niskom kragnom kao recimo sa visokom kragnom. Dužina kose nije od suštinskog značaja, kao što je važnost da se vaša frizura uklopi u celokupnu sliku.

  3. Ostanite posvećeni vašoj jedinstvenosti, onome ko ste i šta ste, i to dočarajte i kroz frizuru. Ovo imajte na umu i kada birate frizuru za svaki dan.

  4. Budite apsolutno sigurni da je izbor koji ste napravili samo vaš i da ste sa njim potpuno zadovoljni. Nemojte da vas nateraju na frizuru koja vam se ne sviđa, samo zato što vam je rečeno da će vam lepo stajati ili da ćete super izgledati. VI morate biti zadovoljni sa izborom, kako bi je nosili puni samopouzdanja.

    Naravno, niko vas ne sprečava da poslušate svaki dobar savet, ali konačna odluka mora biti samo vaša.

  5. Ne ostavljajte izbor frizure za nekoliko sati pre svečane prilike na koju idete. Ako želite da izgledate najbolje moguće morate da posvetite određeno vreme pregledavanju slika frizura, kao i razmatranju ideja o tome šta bi mogli da uradite sa kosom, a uzimajući pri tome u obzir sve savete koje ste upravo pročitali.

Dobar početak vaše potrage svakako predstavljaju predivne svečane frizure u našoj galeriji. Odštampajte slike i ponesite ih vašem frizeru. Na taj način ćete olakšati međusobnu komunikaciju, smanjiti stres i dobićete više vremena da se pozabavite detaljima oko onoga šta tačno želite.

A šta VI mislite o ovim frizurama?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.