SUŠENJE KOSE

Da li znate kako se pravilno suši kosa?

Sušenje kose je treći i poslednji korak osnovne nege kose, ali i korak gde se najviše greši i nanosi najviše štete kosi.

Pravilno Susenje Kose

Zapamtite, mokra kosa je najpodložnija rastezanju i pucanju! Budite nežni sa njom!

Zapanjujuće je koliko su neki brutalni kada brišu kosu peškirom, kao da se baš trude da je što više zamrse i unište. A onda još grublje pokušavaju da raščešljaju tu zapetljanu masu koju su napravili. Verovatno većina nije ni svesna kolika šteta može da se nanese nepravilnim sušenjem kose.

Nemojte nikada da trljate kosu peškirom, kako bi je brže i lakše osušili!

Vašu kosu dovoljno oštećuju farbanje, feniranje, vetar, sunce...

Zato...

Učinite da sušenje kose bude dobra, a ne loša stvar za vašu kosu!

Da bi pravilno započeli sušenje kose morate prvo iscediti vodu iz nje. Pritisnite rukama kosu ka temenu i lagano gurajte prema vratu. A ako vam je kosa baš duga uzimajte manje pramenove kose i sa dva prsta nežno vucite prema vrhovima, kako bi iscedili vodu.

Zatim uzmite peškir, stavite ga na glavu i pritiskajte celom dužinom kose kako bi upio vodu. Možete peškirom i da masirate teme, ali koristite vrhove prstiju i veoma male pokrete.

Idealno bi bilo podići kosu u turban i ostaviti tako 10-15 minuta. Ovako osušena kosa je mnogo lakša za stilizovanje, pogotovo ako imate veoma dugu kosu.

Nakon što ste peškirom upili vodu potrebno je da kosu pravilno raščešljate. Uvek krenite od krajeva prema temenu i češljajte kosu dok ne postane glatka. Preporučljive su široke četke, jer manje zatežu i lakše raščešljavaju čvorove, a samim tim je i manja verovatnoća pucanja kose.

Kao što vidite sušenje kose ne mora da se pretvori u noćnu moru za vašu kosu. Potrebno je samo malo vaše volje i truda. I naravno, obavezno sledite savete koje ste upravo pročitali!

Sada je vaša kosa pravilno oprana, regenerisana, osušena i raščešljana i potpuno je spremna za eventualno feniranje i stilizovanje.

A ako ste možda propustili, obavezno pogledajte kako se pravilno pere kosa, odnosno kako se pravilno nanosi balzam / regenerator za kosu.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.