STILIZOVANJE: PENA ZA KOSU

Za neodoljive lokne i savršen volumen!

Iako se pena za kosu najčešće odmah povezuje sa stilizovanjem kovrdžave kose, sjajni rezultati mogu se postići sa bilo kojom dužinom, tipom ili teksturom kose.

Pena za Kosu

Pena za kosu odlična je kako za definisanje kovrdža tako i za postizanje prelepog volumena kod tanke ili slabe kose. A jednako je pogodna i za žene i za muškarce.

Treba imati na umu da nisu sve pene jednako osmišljene. Neke su namenjene za oblikovanje uz pomoć toplote, odnosno fenova i figara/pegli za kosu, dok se druge koriste samo uz pomoć vaših prstiju. Takođe, neke pene obezbeđuju manju, a neke veću čvrstoću.

I kao što je Mel Gibson otkrio u filmu "Šta žene žele" (sjajan film), pena se može koristiti na tek opranoj - vlažnoj ili potpuno suvoj kosi.

Kada se koristi na vlažnoj kosi može znatno da umanji kovrdžavost lokni, a opet da vam obezbedi nežni i uglađeni look sa prirodnim lelujanjem kose.

Sa druge strane, ukoliko želite da naglasite vaše prirodne kovrdže ili talase i postignete ekstra volumen, kosu je potrebno osušiti fenom sa difuzerom.

Korišćenjem pene na suvoj kosi lako ćete definisati oblik frizure bez ulepljenih lokni.

Sjajna karakteristika pene za kosu je da vam dozvoljava da, uz pomoć malo vode, lako restilizujete vašu frizuru tokom dana, a da pri tom nemate problem ulepljenih lokni.

Pravilno nanošenje pene za kosu

Penu nikada nemojte stavljati direktno na kosu, već je prvo protrljajte kroz dlanove, a zatim je nanesite na čitavu dužinu kose, počevši od korena, pa prema krajevima. Za raspoređivanje pene možete koristiti i široku četku.

Nemojte da stavljate previše pene za kosu. Za gotovo sve dužine i oblike frizura dovoljna je količina koja otprilike odgovara veličini loptice za stoni tenis ili golf. Dodajte još malo ako imate izrazito dugu kosu.

Ako niste sigurni počnite sa manjom količinom i eksperimentišite dok ne pronađete idealnu za vaš tip kose i frizuru koju želite da postignete.

Da bi postigli željeni volumen penu nanesite pri korenu vlažne (ne mokre) kose. A za još veću punoću savijte se u struku, kako bi glavu okrenuli prema dole, a zatim i nanesite penu koncentrišući se na koren kose.

Trikovi / saveti:

  • Penu nikad nemojte da stavljate na potpuno mokru kosu, uvek je prvo prosušite peškirom. Najbolji efekat pene postiže se na 50-60% suvoj kosi.

  • Pena za kosu, kao i ostali proizvodi za stilizovanje može imati i negativnih strana. Ukoliko stavite previše pene ili je ne rasporedite kako treba, lokne bi kada se osuše mogle biti ulepljene ili na dodir grube i hrskave.

  • Ukoliko imate suvu kosu obavezno vodite računa da koristite penu bez alkohola.

  • Ukoliko imate masnu kosu izbegavajte da je stavljate direktno na vlasište.

  • Pena vam može poslužiti i kao sjajna priprema kose pre stavljanja viklera.

  • Za najbolje rezultate uvek prvo pročitajte uputstvo. Neke pene je potrebno promućkati pre upotrebe, a druge ne.

Da li će pena za kosu ikada biti "OUT"?

NIKAKO. Dok će sigurno biti perioda kada će modni trendovi zahtevati naglašeniji ili "čvršći" look, za koji je najčešće potreban gel, vosak ili lak, pena za kosu će uvek biti sjajan izbor za određene frizure, odnosno tipove i teksture kose koje zahtevaju nežniji i prirodniji izgled.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.