PAKOVANJA / MASKE ZA KOSU

Zašto ih moramo koristiti i kako ih napraviti?

Bilo da su u pitanju prirodne, dakle vaših ruku delo, ili one kupovne, jedno je sigurno: maske za kosu su neophodne da bi Vaša kosa bila lepa, zdrava, sjajna i glatka.

Pakovanja / Maske za Kosu

S obzirom na konstantnu izloženost naše kose suncu, vodi, prašini, farbama, feniranju, raznoraznim preparatima... osnovna nega kose, koja podrazumeva pravilno pranje, korišćenje balzama i sušenje kose, najčešće nije dovoljna.

Redovno korišćenje pakovanja za kosu je "pod obavezno", pogotovo ako imate tretiranu kosu. A neophodno je čak i ako u principu imate dobru kosu i koristite kvalitetnu kozmetiku.

Jednostavno vašoj kosi i korenu je potrebna hrana kako bi održala, odnosno povratila čvrstoću i sjaj.

Naravno, kao i za ostalo, potrebno je da maske koje koristite budu i kvalitetne. U zavisnosti od kvaliteta i proizvođača i cene variraju.

Ukoliko imate ograničen budžet ili jednostavno volite da budete "sama svoja majstorica", prava stvar za vas su prirodne maske za kosu. Osim što su jeftinije, one ne sadrže nikakve hemijske supstance, a s obzirom da ih sami pravite znate i šta tačno stavljate na glavu.

Imajte u vidu... da one ipak imaju umanjen efekat na kosu. Naime, one slabije prodiru u kožu glave i ne prodiru toliko duboko kao one kvalitetne kupovne. Stoga je i njihov efekat blaži i kratkotrajniji.

Savet... ako već volite, koristite prirodne, ali povremeno kupite i neku kvalitetnu masku za kosu i pružite vašoj kosi vrhunski tretman.

Napravite sami najbolje prirodne maske za kosu!

Sama priprema "domaćih" maski je prilično jednostavna, jedino što bi tretman trebali da rezervišete za neko veče koje planirate da provedete kod kuće.

To je zbog toga što pojedini sastojci imaju imaju prilično "izražene mirise" i biće vam potrebno, uz određeno vreme za držanje maske, i 2-3 šamponiranja da bi ih potpuno uklonili.

Postoji stvarno veliki izbor pakovanja za kosu i u zavisnosti od tipa i stanja vaše kose treba da odgovarajuće i koristite. Spremili smo vam najkvalitetnija prirodna pakovanja za kosu, koja se veoma lako pripremaju, a vi proverite koje je najbolje za vašu kosu:


Prirodne Maske za Ostecenu Kosu

ZA OŠTEĆENU KOSU

Regenerišite i vratite sjaj vašoj ispucaloj i beživotnoj kosi. Saznajte kako da uz pomoć banana, meda... napravite najhranjivije maske za kosu.

Prirodne Maske za Suvu Kosu

ZA SUVU KOSU

Suva kosa traži redovnu negu. A šta je bolje od maski za kosu. Proverite kako da lako i na 100% prirodan način vašoj kosi vratite neophodnu vlagu.

Prirodne Maske za Masnu Kosu

ZA MASNU KOSU

Masna kosa ne mora biti vaša svakodnevna noćna mora. Naučite da sami odstranite višak masnoće iz kose i vratite joj njen prirodni sjaj.


FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.