PRAVILNA NEGA KOSE

Ispravite greške i naučite da pravilno negujete vašu kosu

Redovna i pravilna nega kose je od neprocenljivog značaja za njen kvalitet i izgled. Masna kosa, ispucali vrhovi, svrab, perut, opadanje kose... Sve ovo može, između ostalog, prouzrokovati i nepravilna nega kose.

Pravilna Nega Kose

Kada jednom naučite da negujete kosu na pravi način i ispravite greške koje većina čini (naravno nenamerno) bićete zapanjeni kako se mnogi vaši problemi više nikada neće pojaviti.

Većina vas je sigurno pomislila: pa ja znam kako se pere i neguje kosa, radim to godinama. Ali isto tako većina upravo tu i greši. To je svakako manje zbog neznanja, a više zbog pogrešnih navika koje se stiču još od malih nogu. Jednostavno niko ne razmišlja da one možda nisu dobre i da treba da se menjaju. To pogotovo dolazi do izražaja sa promenom dužine kose.

Nega kose i greške koje najčešće pravite

Evo najčešćih grešaka koje većina pravi, a iz toga proizilazi i na šta se najviše žalite.

Najčešće grešite kod...

 • Većina stavlja manje ili više šampona nego što je potrebno.
 • Mnogi su prilično grubi i nemilosrdni prema svojoj kosi prilikom pranja (pogotovo oni sa dužom kosom).
 • Mnogi (pogotovo oni sa dužom ili gušćom kosom) ne isperu dovoljno kosu nakon šamponiranja ili stavljanja balzama.
 • Većina sa kratkom kosom stavlja previše balzama za kosu.
 • Većina sa dugom kosom stavlja premalo balzama za kosu.
 • Većina suši svoju kosu peškirom na najgrublji mogući način.
 • Većina ne zna kako da pravilno raščešlja kosu nakon sušenja peškirom.

A najviše se žalite na...

 • Moja kosa je prilično zamršena posle pranja.
 • Nakon pranja me uvek svrbi koža na glavi.
 • Što je duža, moja kosa postaje sve slabija. Dok je bila kratka izgledala je zdravo, a sa povećanjem dužine sve lakše puca.
 • Nakon stavljanja balzama moja kosa je uvek masna.
 • Kosa mi je suva nakon pranja, pogotovo vrhovi.

Primećujete povezanost između nekih grešaka i onoga na šta se najviše žalite, zar ne? Sigurno ste se pronašli barem u jednoj od navedenih stvari (svaka vam čast ako niste).

Šta podrazumeva pravilna nega kose?

To su pre svega 3 osnovne stvari:

Ove tri stvari su ključne za negu kose i ako njih ne budete radili na pravi način, niko i ništa vam neće pomoći. Uvek ćete imati najmanje jedan problem sa vašom kosom, a češće i više njih.

Naravno, ne zaboravite da je vašoj kosi potrebna i hrana. Ovo se pogotovo odnosi na dužu kosu. Najbolji način da nahranite, oporavite i držite vašu kosu u formi je svakako redovno korišćenje kvalitetnih maski za kosu.

Ukoliko ste fan isključivo prirodnih preparata, pogledajte i kako da sami napravite najkvalitetnije maske za suvu, masnu, odnosno oštećenu kosu.

Naravno, neophodno je da kozmetika i preparati koje koristite budu što kvalitetniji. Dakle, šamponi, balzami, maske za kosu, gelovi... jednostavno moraju biti kvalitetni. A da li to, sa druge strane, znači da moraju biti i skupi?

Pa, u moru kompanija koje se bave online prodajom kozmetike za negu kose nije lako pronaći najkvalitetnijeg i najpovoljnijeg, a da se još pri tom odagnaju i sve sumnje i strahovi vezani za online kupovinu.

Naša preporuka je sajt StrawberryNET.com, kod nas poznatiji i kao "Jagodica", koji slovi za svetskog online lidera u distribuciji snižene originalne kozmetike za negu kose, ali i lica i tela, kao i šminke i parfema.

Lično smo se uverili da sve pogodnosti koje nude stvarno to i jesu - drastično sniženi originalni proizvodi najpoznatijih svetskih brendova (i do 75%), besplatna isporuka, sigurno plaćanje, pokloni... Sajt je dostupan i na hrvatskom jeziku, a ovde možete pogledati kompletnu ponudu sajta StrawberryNET.com.

A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

PROČITAJTE JOŠ...

Prirodna pakovanja za kosu

PRIRODNE MASKE ZA KOSU

Saznajte kako da masna, suva i oštećena kosa postanu prošlost uz pomoć domaćih mućkalica.

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.