MODERNE ŽENSKE KRATKE FRIZURE

Budite drugačije, budite u trendu!

Kratke frizure koje pristaju vama i vašem stilu života mogu drastično promeniti ne samo vaš izgled, nego i kako se osećate.

One mogu podići vaše samopouzdanje, učiniti vas mlađom i inteligentnijom i smanjiti količinu vremena i novca koju trošite na negu kose.

Sjajan su izbor i ako želite potpuno novi početak, recimo nakon lošeg farbanja ili konstantnog hemijskog “zlostavljanja“ kose.

Takođe, mogu biti odlična opcija za žene sa uspešnom karijerom, kao i one koje to žele da postanu, pogotovo ako vam je cilj da ostavite utisak snažne, a istovremeno ženstvene poslovne osobe.

Kratke frizure • Galerija

Kliknite na frizuru za veću sliku

Frizure 2014 Kratka KosaKratke Frizure 2014Frizure 2013 Kratka KosaKratke Frizure 2013Kratke Frizure za 2012.Kratke Frizure 2012Frizure 2012 Kratka KosaKratke Frizure 2011Najlepse Kratke FrizureZenske Kratke FrizureFrizure Kratka KosaModerne Kratke FrizureKratke Zenske FrizureZenske Kratke FrizureZenske Moderne FrizureFrizure za Kratku KosuKratke Moderne FrizureNajbolje Kratke FrizureFrizure KratkeKratka FrizuraKratke Frizure SlikeKratka Kosa FrizureFrizure Slike Kratka KosaKratke Frizure sa Siskama

Da li vam treba još inspiracije?

Kratke Frizure 2016

KRATKE FRIZURE ZA 2016.

Proverite kako izgledaju trenutno najmodernije frizure za kratku kosu.

Kratke Frizure za Okruglo Lice

STILOVI ZA OKRUGLA LICA

Kratka kosa i okruglo lice? Ovo su 10 frizura samo za vas.

Sigurno ste više puta čuli kako je simbol ženstvenosti i seksualnosti ustvari duga kosa, ali to naravno nije tačno. Ukusi su različiti, a istraživanja su pokazala da iznenađujuće velik broj muškaraca ima slabost baš prema kratkoj kosi. Otvorenost i laka dostupnost za nežne poljupce poznatih erogenih zona, vrata i potiljka, samo doprinosi ovoj činjenici.

Za one hrabrije kratke frizure su savršene za eksperimentisanje sa bojama, jer je uz pravilnu negu kratka kosa uvek dovoljno zdrava da dobro podnese tretmane. A oni manje skloni drastičnim promenama uvek se mogu poigrati i svoj look osvežiti zanimljivim i uzbudljivim pramenovima.

Kako odabrati "pravu" kratku frizuru?

Izbor frizura za kratku kosu veoma je raznolik, kako po dužini (od superkratkih do dužine tik iznad ramena) i obliku, tako i po teksturi (ravne, talasaste, kovrdžave). One mogu biti uglađene i sofisticirane. Mogu biti slatke i vesele ili neobavezno čupave. Mogu biti stepenaste ili jednake dužine, sa i bez šiški.

A to nas dovodi do “svetog grala“ kada pričamo o frizurama, koji glasi: a koja je idealna za mene? Idealna frizura je ona koja vas čini srećnom, zadovoljnom i samouverenom, svaki put kada se pogledate u ogledalu.

Zvuči jednostavno, ali kako je pravilno odabrati? Pa više je faktora o kojima bi trebalo voditi računa prilikom izbora prave kratke frizure, pa da krenemo...

OBLIK LICA...
Ovo je definitivno najvažniji faktor i jedini koga jednostavno ne smete ignorisati. Shodno tome pripremili smo vam mini vodič dobrih i loših kratkih frizura, kao i stvari na koje treba obratiti pažnju, za svaki oblik lica.

Ukoliko želite da saznate sve o određenom obliku lica i za njega pravim i pogrešnim frizurama, kliknite na dole naznačena lica, a vrlo jednostavno možete proveriti i kog oblika je vaše lice, ako u to još uvek niste sigurni.

Ako imate okruglo lice odgovaraće vam kratke frizure sa visinom i volumenom na gornjem delu frizure, jer će najbolje izbalansirati taj okruglasti oblik. Probajte i slojevite frizure, stilizovane tako da slojevi idu uz lice preko jagodične kosti, jer ćete i na taj način smanjiti okruglost, odnosno postići više ovalniji oblik (što je i cilj). Što se tiče šiški, ili ih sklonite u stranu ili podignite, a izbegavajte duže ravne šiške, jer će vam još više skratiti lice.

A sada pogledajte 10 najmodernijih kratkih frizura za okruglo lice koje će uvek biti u trendu, saznajte kako da ih sami napravite, kao i da li će odgovarati vašem tipu, odnosno teksturi kose.

Četvrtastom licu i njegovim izraženim linijama, pogotovo vilice, najbolje će pristajati asimetrične kratke frizure, kao i stepenaste i slojevite frizure uz lice. Kose, dijagonalne šiške sjajne su za razbijajnje jakih uglova lica. Nikako se ne preporučuju frizure jednake dužine, kao ni ravne i punije šiške, jer ćete samo dobiti još kraće, šire i četvrtastije lice.

Ukoliko ste vlasnica duguljastog lica glavni cilj treba da vam bude - skratiti ga. Duže, punije šiške idealne su za to, pogotovo ako želite da skrenete pažnju na vaše oči. Probajte slojevite frizure sa volumenom i širinom, kao i stepenaste bob frizure. Klonite se ravnih frizura bez volumena, frizura bez šiški, kao i onih što idu u visinu.

Srcoliko lice spada u kraća lica i karakteriše ga široko čelo i uska brada, stoga će mu odgovarati frizure koje dodaju volumen oko donjeg dela lica, kao i frizure koje idu u visinu. Probajte frizure bez šiški, kao i one sa reckavim, kosim i šiškama sklonjenim u stranu. Vašem “srcu“ neće lepo stajati kratke bob frizure i kratke frizure sa ravnim i punijim šiškama.

Suprotno od srcolikog, trouglastom licu pristaju frizure koje dodaju volumen i uopšte skreću pažnju na gornji deo lica. Šišajte se slojevito, tako ćete najbolje ublažiti tu izraženu liniju vilice vašeg lica, a preporučujemo vam stepenastu paž frizuru sa vrhovima iznad vilice. Zaobiđite punije frizure dužine do brade, kao što je recimo ravni paž, kao i ravne i punije šiške, mnogo bolje su kose ili podignute šiške.

Dijamantsko lice spada u duža i uža lica, te mu stoga odgovaraju kratke frizure koje dodaju širinu, naročito u predelu brade. Klasična paž frizura do brade pravi je primer. Šiške su generalno pogodne za ovo lice, a verovatno najbolji izbor su ravne šiške, ali slobodno eksperimentišite. Nisu dobre sa strana veoma kratko ošišane frizure, one bez kose u predelu brade, kao ni one bez šiški.

I za kraj je ostalo lice savršenog oblika, lice kome ne treba ništa “dodavati“, niti “oduzimati“ - ovalno lice. Njemu će pristajati praktično sve kratke frizure, a na vama je da se odlučite za frizuru koja najbolje ide uz vas, odnosno onu koja najbolje ističe dobre ili sakriva lošije osobine vašeg lica. Savršenstvo ovog oblika eventualno bi mogli pokvariti dugim, ravnim šiškama, odnosno kosom koja pada preko lica i očiju, pa bi takve kratke frizure trebalo izbegavati.

A PORED OBLIKA LICA...
Ok, sada verovatno već imate prilično dobru predstavu šta će na vašem licu izgledati lepo, a šta ne. Vreme je da se pozabavite i nekim drugim bitnim stvarima i sebi postavite neka pitanja, kako bi bili sigurni da je kratka frizura koju želite stvarno prava za vas.

Dakle, razmislite koliko je zahtevna vaša buduća frizura? Koliko često ćete morati da posećujete frizera, kako bi vam frizura uvek bila u najboljem izdanju? Da li vaša nova frizura zahteva redovno korišćenje raznih (moguće je i onih skupljih) proizvoda za stilizovanje, fena ili možda pegle za kosu, i da li ste vi spremni na to?

I na kraju, da li se ona uklapa u vaš stil života, kao i da li je dovoljno primerena i praktična za poslove koje redovno obavljate?

Odgovorite sebi realno i iskreno na ova pitanja, a pre konačnog odabira proverite još i koje su to prednosti i mane kratke kose.

Sada iskoristite stečeno znanje, pogledajte kratke frizure u našoj galeriji i odaberite onu koja najbolje ide uz vas. I menjajte stil s vremena na vreme, jer kratke frizure su savršene za to.

A šta VI mislite o ovim frizurama?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.