KRATKA KOSA

Za i protiv koje morate znati

Treba vam promena? Razmišljate da se ošišate na kratko? OK, samo oprezno: kratka kosa nije za svakoga.

Kratka Kosa

Zato, informišite se pravovremeno o svemu kako bi izbegli da se kasnije eventualno pokajete.

Postoji dosta stvari koje morate da uzmete u obzir, pre nego što promenite svoju frizuru. Najvažnija je oblik lica, ali da bi postigli savršenu frizuru morate sve da ih uzmete u obzir.

Drugim rečima, vaša nova frizura mora da se slaže sa vašom ličnošću, stilom života, karijerom, oblikom tela, gustinom i teksturom kose, bojom očiju i tenom vaše kože.

Kratka kosa ima mnogo prednosti, ali naravno, i svojih mana, a ovo su najvažnije:

Prednosti kratke kose

Vreme

Odlična ušteda vremena. Potrebno je samo nekoliko minuta da je operete i stilizujete. Sjajna varijanta ako rano ustajete i žurite na posao.

Raznovrsnost

Kratku kosu možete da stilizujete na razne načine, stavljate kreme, vosak, gelove, penu... Manje-više možete sa njom da radite šta god poželite.

Iako ograničeni dužinom, i vi možete biti trendsetter i pokazati svoj stil. Budite uglađeni, sexy, profesionalni ili agresivni. Ili sve u isto vreme. Samo pustite mašti na volju, kratka kosa je idealna za to. Koja klasika!

Dobra za gotovo svaku situaciju

Želite da se rashladite leti? Da budete prilagodljivi sportskim aktivnostima? Jedna od sjajnih stvari je što je kratka kosa dobra za svaku situaciju.

Dovoljno je sexy i profesionalna, kako za posao tako i za noćni izlazak. A savršeno praktična i "opuštena" kada krenete na planinarenje ili tenis.

Otvara perspektivu za druge stvari

Kratka kosa privlači veću pažnju na vaše lice.

Zato, ako se odlučite za kratku frizuru, obavezno iskoristite priliku da vaš izgled "začinite" šminkom ili nakitom. Za one smelije možda tatoo-om na vratu. O ovom poslednjem obavezno dobro razmislite!

Ironično, ali ova prednost isto tako može biti i mana...

Mane kratke kose

Mnogo veća izloženost lica

Kratka kosa može otkriti neke stvari na vašem licu, za koje bi više voleli da se ne ističu. Imajte to na umu, pogotovo ako ste previše osetljivi na izgled svog lica.

Ako razmišljate da pređete sa duge na kratku frizuru, znajte da će morati da prođe neko vreme dok se ne naviknete na taj osećaj izloženosti vašeg lica.

Čini da izgledate viši

Ovo može biti super, ali ako ste već dovoljno visoki, može još više naglasiti vašu visinu i učiniti vas možda previsokom.

Održavanje

Kratka kosa mora češće da se šiša. Vrlo verovatno ćete morati da povećate broj redovnih poseta salonu. A uvek postoji i rizik da se nađete u fazi kose koja je preduga ili prekratka, da bi sa njom uradili ono što želite.

Ponovni rast nakon šišanja

Ovo je definitivno najveće "protiv" kod prelaska sa duge na kratku kosu.

Jer ako ne budete zadovoljni izgledom vaše frizure nakon izlaska iz salona, ne možete se vratiti i tražiti reklamaciju. Moglo bi proći mnogo vremena dok vam kosa ponovo ne izraste.

Kako onda da dobijete baš onakvu frizuru kakvu želite?

Dobar početak bi bio da znate šta želite ili da bar imate jasnu ideju. Zato predlažemo da prvo pogledate kako izgledaju najnovije kratke frizure za 2016, najlepše iz 2015, a zatim i naše galerije najmodernijih frizura za kratku kosu, kao i najlepših paž frizura, gde ćete, pored prelepih frizura, pronaći i detaljan vodič kako da odaberete "pravu" kratku frizuru.

Za dodatnu inspiraciju tu je i naš izbor 10 idealnih kratkih frizura za okruglo lice, sa kojima ćete uvek biti totalno trendi.

I kada na kraju pronađete onu "pravu" za vas, odštampajte je i pokažite vašem frizeru. Na taj način ćete izbeći nepotrebne troškove i neprijatne i stresne situacije.

I savet za kraj...

Ako se i dvoumite, nemojte da dozvolite da vas obeshrabre. Ipak se radi o vama, vašem stilu i sopstvenom zadovoljstvu. Imajte na umu "za" i "protiv" koje ste pročitali i samo napred!

A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.