Idealne i pogrešne frizure za trouglasto lice

Ukoliko imate ovakvo lice jasno vam je da odabir prave frizure za trouglasto lice nije uvek lak. Pogotovo ako ne znate šta pristaje, a šta ne, za ovaj oblik lica.

Obzirom da trouglasto lice karakteriše izrazito jaka i široka linija vilice i mnogo uže čelo, to su upravo i stvari koje na pravi način morate prikriti, odnosno istaći.

Dakle, osnovni cilj prilikom izbora frizure za trouglasto lice je: suziti lice u predelu vilice i proširiti ga u predelu čela.

A sada ćemo vam objasniti i kako to uraditi na pravi način, a videćete i primere dobrih i loših frizura za trouglasto lice...

Idealne frizure za trouglasto lice

 • Dobro će vam stajati gotovo sve frizure koje otvaraju predeo oko čela. Znači pažnju morate skrenuti sa donjeg i usmeriti je na gornji deo lica, gde je potrebno istaći čelo, oči i jagodice.

  Poželjna je i određena visina i volumen na vrhu, ali samo umereno.

 • Uvek se šišajte slojevito, pogotovo ako imate talasastu kosu. Slojevi doprinose da se bolje izbalansira i "smekša" ta veoma izražena linija vilice vašeg lica.

 • Isprobajte stepenastu bob frizuru, sa oštrim vrhovima koji završavaju iznad linije vilice. Šiške stanjite i počešljajte na stranu.

 • Kraće frizure su generalno bolje od dugih. Ali to, naravno, ne znači da treba da se ošišate na kratko. Postoji sasvim dovoljan izbor frizura i za dugu kosu.

  Duga i slojevita kosa, podeljena po sredini, koja vam nežno pada preko ramena, otvoriće vaše čelo i istaći oči i jagodice. Ovakva frizura izvući će svu lepotu i privlačnost koju nudi trouglasto lice.

 • Šiške: Za kraće frizure najbolji izbor su podignute šiške, za razliku od šiški koje vam padaju preko čela i zatvaraju gornji deo lica.

  Za srednje i duže frizure probajte sa kosim šiškama, koje će u prvi plan istaći vaše oči i jagodice, a ne široku vilicu.

Pogrešne frizure za trouglasto lice

 • Izbegavajte sve frizure dužine do brade, sa velikom punoćom, jer će svu pažnju odvući na donji široki deo lica.

  Najbolji primer loše frizure je ravna bob frizura dužine do brade i kraća.

 • Frizure sa previše visine na vrhu takođe nisu baš dobar izbor.

 • Ravna kosa jednake dužine, sa ravnim šiškama, takođe ne pristaje ovom obliku lica. Pravi uglovi ovakve frizure nikako se ne slažu sa širokom vilicom, čineći tako da vaše lice izgleda četvrtasto.

 • Šiške: Duže i punije šiške neće vam stajati, jer sakrivaju čelo i oči i samo će vam skratiti i proširiti lice.

A da bi vam bilo još jasnije, pogledajte i na primerima kratke, srednje i duge kose, koje su dobre, a koje loše frizure za trouglasto lice:

Primer dobre kratke frizure

Kratke Frizure za Trouglasto Lice

Ovo je idealna kratka frizura za trouglasto lice, jer se kosa nalazi tačno tamo gde je i najpotrebnija, kako bi licu donela što bolji balans i proporciju. Puniji slojevi na vrhu i iznad ušiju doprinose "okruglastijem" obliku, dok izostanak šiški čini da lice izgleda duže.

Zbog svega ovoga sva pažnja je sada usmerena na gornji deo lica, a ne na široku vilicu.

Primer loše kratke frizure

Kratke Frizure za Trouglasto Lice

Ovde se najbolje vidi šta ne pristaje trouglastom licu. Guste dugačke šiške, koje padaju preko očiju, samo čine da lice izgleda kraće i šire. I još gore, zbog ekstremno kratke kose sa strane iznad ušiju, vilica sada izgleda još šira nego što jeste.

Kao što i slika pokazuje, u pitanju je potpuno pogrešna geometrija.

Primer dobre srednje frizure

Srednje Frizure za Trouglasto Lice

Sjajan primer dobre srednje frizure za trouglasto lice. Kosa sa strane nežno pada na lice, ali ne i na liniju vilice. Volumen i visina na vrhu uokviruju lice na pravi način i čine divan sveukupni oblik frizure.

Šiške počešljane na stranu, sa svojim dijagonalnim pravcem, svu pažnju usmeravaju na oči.

Primer loše srednje frizure

Srednje Frizure za Trouglasto Lice

Preširoko i prečetvrtasto! Ovo je najgori mogući oblik frizure za trouglasto lice. Kosa sa strane, izbočena od lica, samo čini predeo vilice još širim i većim. Punije šiške skraćuju i proširuju lice, a akcenat bacaju na široku kosu sa strane.

Oblik ove frizure prati i ističe oblik lica, umesto da ga balansira i prikriva njegove mane.

Primer dobre duge frizure

Duge Frizure za Trouglasto Lice

Ova dugačka talasasta frizura sjajan je primer kako lako napraviti odličnu frizuru za trouglasto lice. Zbog svoje slojevitosti i talasa ovakva kosa ima prirodno nežan i prijatan izgled. Podeljenost frizure po sredini deli i lice na dva duža i uža dela, što uz otvorenost čela stvara iluziju ovalnijeg lica.

Ovaj oblik frizure dobar je i za ravnu i kovrdžavu kosu.

Primer loše duge frizure

Duge Frizure za Trouglasto Lice

Trouglasta lica imaju oblik kruške - najuža su na vrhu čela, a najšira na liniji brade. Ova frizura prati taj oblik, umesto da je obrnuta. Što znači, kosu treba dodavati u gornjem delu lica, a ne donjem. Ova frizura je u donjem delu izbočena od lica i privlači dodatnu pažnju na predeo vilice.

Pravi primer loše duge frizure za trouglasto lice.

Iskreno se nadamo da smo uspeli da vam dočaramo koliko su oblik i geometrija bitni za izbor dobre frizure za trouglasto lice. A videli ste i kako da doskočite lošim osobinama trouglastog lica i naterate kosu da radi za vas i vašu lepotu.

Sada kada znate sve što je bitno, pogledajte galerije kratkih i dugih frizura, možda dobijete ideju za vašu novu frizuru.

I ne zaboravite, za lepu frizuru nije dovoljan samo pravi izbor, već i pravilna osnovna nega kose.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.