Idealne i pogrešne frizure za srcoliko lice

Srcoliko lice karakterišu široko čelo i jagodice i uska brada. Zato prilikom izbora frizure za srcoliko lice treba voditi računa o sledećem: poenta je stvoriti iluziju užeg i dužeg gornjeg dela lica i šire i punije brade.

Što znači, kakvu god frizuru pravili, morate da izbegnete dodatno širenje čela i jagodica.

A sa druge strane, potrudite se da dodate volumen oko donjeg dela lica i niko neće moći da odoli vašem "srcu".

Možda vam se sve ovo sada čini malo komplikovano, ali ne brinite, sigurno će vam sve biti jasno kada pogledate koje su prave, a koje pogrešne frizure za srcoliko lice...

Idealne frizure za srcoliko lice

 • Gotovo sve frizure dužine do brade idealne su za ovaj oblik lica.

 • Divno će vam stajati i slojevite frizure do ramena (kao na primeru dobre srednje frizure na slici dole), sa vrhovima izbočenim od lica, jer sjajno popunjavaju prazninu koja nastaje zbog uske brade.

 • Bob frizura srednje dužine dobro će stajati na srcolikom licu, pogotovo ako imate talasastu ili kovrdžavu kosu. Ali nikako nemojte da je puštate duže od linije brade.

 • Duge frizure takođe nisu loše za ovo lice, ali vodite računa da budu bez šiški ili sa šiškama počešljanim na stranu. Probajte i da dodate malo visine na vrhu frizure, bolje ćete izbalansirati srcoliki oblik i skrenućete veću pažnju na samu frizuru.

  Vodite ipak računa da vam kosa ne bude baš preduga.

 • Šiške: nisu baš najbolje rešenje za srcoliko lice. Ali ako ih baš želite, vodite računa da budu različite dužine i odsečene pod uglom.

  Definitivno najbolji izbor su šiške počešljane na stranu, jer skreću pažnju sa gornjeg dela lica, a ne prekrivaju čelo i samim tim ne skraćuju lice.

Pogrešne frizure za srcoliko lice

 • Kratke frizure sa punijim ravnim šiškama učiniće da vaše lice poprimi izgled trougla (kao na primeru loše kratke frizure na slici dole).

 • Od kratkih frizura treba izbegavati i kratke bob i frizure sa kosom izbočenom od lica. Takve frizure privlače pažnju na samo lice i ističu njegov oblik, a to nije ono što želite da postignete.

 • Držite se dalje od frizura sa kosom zalizanom unazad ili zakačenom iza ušiju, jer će one dodatno naglasiti gornji (širi) deo lica.

 • Šiške: ni slučajno ne prilazite ravnim i punijim šiškama. One će dodatno skratiti vaše lice i učiniti ga širim nego što jeste.

A da bi vam bilo još jasnije, pogledajte i na primerima kratke, srednje i duge kose, koje su dobre, a koje loše frizure za srcoliko lice:

Primer dobre kratke frizure

Kratke Frizure za Srcoliko Lice

Ovo je sjajna kratka frizura za srcoliko lice. Visina na vrhu dodaje licu potrebnu dužinu i odlično balansira ovaj oblik lica, koji inače spada u "kraće" i "šire" oblike lica. Izostanak šiški takođe odlično doprinosi iluziji dužeg lica.

Vrlo jednostavna, ali prava frizura za srcoliko lice.

Primer loše kratke frizure

Kratke Frizure za Srcoliko Lice

Definitivno loš primer kratke frizure za srcoliko lice. Kosa kod ove frizure se jednostavno nalazi tamo gde joj nije mesto. Pune šiške čine lice kraćim i širim nego što jeste. A kosa sa strane dodaje širinu na potpuno pogrešnom mestu za ovaj oblik lica.

Ovo frizura će izgledati loše sa bilo kojom teksturom kose.

Primer dobre srednje frizure

Srednje Frizure za Srcoliko Lice

Ova prelepa frizura ima sve što je potrebno za idealan balans srcolikog lica. Duge pune šiške koje idu na stranu savršeno otkrivaju čelo naglašavajući njegovu dužinu. Slojevita kosa sa strane i nazad, na krajevima izbočena od lica, idealno popunjava prazninu koja nastaje zbog uske brade.

Dobar izbor frizure za sve teksture kose.

Primer loše srednje frizure

Srednje Frizure za Srcoliko Lice

Ova frizura čini četvrtasti oblik, što svakako nije poželjno. A ovakve šiške još više naglašavaju četvrtastost. Šiške treba ukloniti, a kosu sa strane slojevito ošišati. Očigledno je da jednaka dužina kose nikako ne pristaje ovom obliku lica.

Ovo je odličan primer loše srednje frizure za srcoliko lice.

Primer dobre duge frizure

Duge Frizure za Srcoliko Lice

Duga kosa koja pada preko prednje strane ramena ima sve atribute potrebne za ovaj oblik lica. Podeljenost po sredini deli frizuru na dva dugačka dela, stvarajući iluziju dužeg lica. Slojevi sa strane uokviruju predeo brade i ispod, dodajući kosu tamo gde je i potrebna.

Talasastoj ili kovrdžavoj kosi takođe bi odgovarao ovaj oblik frizure.

Primer loše duge frizure

Duge Frizure za Srcoliko Lice

Ova talasasta frizura sjajno pokazuje šta da izbegavate ako imate srcoliko lice. Ovakve punije šiške skraćuju lice, čineći ga širim nego što jeste. Volumen postignut na pogrešnom mestu takođe dodaje nepotrebnu širinu kompletnom izgledu.

Rezultat je kratak, širok, debeli i zgnječeni izgled.

Iskreno se nadamo da smo uspeli da vam dočaramo koliko su oblik i geometrija bitni za izbor dobre frizure za srcoliko lice. A videli ste i kako da doskočite lošim osobinama srcolikog lica i naterate kosu da radi za vas i vašu lepotu.

Sada kada znate sve što je bitno, pogledajte galerije kratkih i dugih frizura, možda dobijete ideju za vašu novu frizuru.

I ne zaboravite, za lepu frizuru nije dovoljan samo pravi izbor, već i pravilna osnovna nega kose.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.