NAJLEPŠE FRIZURE ZA POLUDUGU KOSU

Da li je i za vas "srednje" najbolje?

One nisu kratke, ali ni preduge. One samo uzimaju ono najbolje iz oba sveta. Frizure za poludugu kosu, zbog brojnih prednosti koje imaju, definitivno spadaju među najpopularnije i najtraženije frizure.

U principu možemo ih klasifikovati kao frizure gde je dužina kose između vilice i ramena.

Poluduga kosa idealna je za sve uzraste i može se stilizovati na nebrojene načine, a samim tim i prilagoditi da pristaje bilo kom obliku lica.

Zato, ako se možda plašite da previše odsečete vašu kosu, a nemate vremena ili volje da se preterano zamajavate održavanjem i negovanjem duge kose, poluduge frizure su vaš “siguran“ izbor. A naš izbor za vas su...

Frizure za poludugu kosu • Galerija

Kliknite na frizuru za veću sliku

Poluduge FrizureFrizure do RamenaFrizure Srednje DuzinePoluduga Kosa Moderne Duge FrizureBob Frizure SlikeBob Frizure 2016Frizure 2012 Kratka Kosa

Želite još inspiracije?

Najlepše trendi frizure za poludugu kosu potražite i među najnovijim frizurama za 2016, ali i onim najboljim iz 2014. i 2015.

Frizure srednje dužine posebno su sjajne kada pričamo o raznovrsnosti, kao i fleksibilnosti koju nude u odnosu na ostale frizure. Najbolje je to što, bilo da je vaša kosa ravna, talasasta ili kovrdžava, postoji stvarno veliki izbor stilova, a koje bez previše truda možete sami kreirati.

Dovoljno su duge da napravite pletenicu ili punđu, ali i ravan, odnosno stepenasti ili asimetrični bob. Možete ih stilizovati da budu funky, ali i svečane ili elegantne. Izbor je vaš!

Opredelite se za slojevite poluduge frizure i slojevi će pomoći da dodate volumen retkoj i slaboj kosi. Takođe, slojevitost oko lica ili šiške su sjajni načini da istaknete i privučete pažnju na recimo oči, usne...

Već smo rekli da frizure za poludugu kosu uzimaju ono najbolje od kratkih i dugih. Tu se pre svega misli da, kao kratke, nisu previše zahtevne za održavanje i negovanje, dok su sa druge strane izuzetno ženstvene i seksepilne, što su karakteristike koje se najčešće povezuju sa dugom kosom.

Kako odabrati "pravu" poludugu frizuru?

Ili još bolje - kako odabrati, a ne pogrešiti? Pa faktora je više, ali jedan ne smete ignorisati. U pitanju je...

OBLIK LICA
Frizuru jednostavno morate prilagoditi vašem licu. Uvek imajte na umu da će čak i savršeno urađena frizura na licu koje joj ne odgovara izgledati loše.

Ukoliko niste 100% sigurni, prvo proverite oblik vašeg lica, dok klikom na dole označena lica možete saznati sve o pojedinom obliku, kao i o dobrim i lošim frizurama za isti.

Ukoliko ste vlasnica okruglog lica odgovaraće vam frizure koje mu “dodaju“ dužinu, odnosno “smanjuju“ širinu. To su frizure sa većim volumenom u gornjem delu i što manjim sa strane. Slojevite frizure dužine do ispod brade, a koje idu uz lice, odličan su izbor, a savršen je i stepenasti paž koji se spušta od pozadi.

Najbolje će vam stajati poluduge frizure bez šiški, ali ako ih baš volite pravi izbor su duge kose šiške, koje će produžiti lice. Ravnim i oštrim ne prilazite, one će ga proširiti.

A sada pogledajte naš izbor Top10 kraćih frizura za okruglo lice, među kojima se nalazi i nekoliko frizura za poludugu kosu, svaka sa mini-vodičem kako da je sami napravite, kao i preporukom za odgovarajući tip, odnosno teksturu kose.

Suprotno od okruglih, duguljastim licima pristaju frizure sa širinom tj. većim volumenom sa strane. To su recimo one frizure do ramena gde je kosa zaobljena ka unutra ili izvrnuta ka spolja. A odličan izbor za tu dužinu su i kovrdžave ili slojevite talasaste frizure. Probajte i stepenasti bob sa dužim slojevima na vrhu i volumenom sa strane.

Duže, punije i ravne šiške idealne su skraćivanje duguljastih lica (što je i cilj), dok bi frizure bez šiški trebalo izbegavati. U one “za izbegavanje“ spadaju i ravne frizure sa razdeljkom po sredini.

S obzirom na karakteristike trouglastih lica, njima će odgovarati frizure koje ublažavaju široku liniju vilice, a sa druge strane naglašavaju i otvaraju uže čelo. Za to su idealne slojevito ošišane frizure, kao recimo one do ramena, podeljene po sredini.

Što se tiče šiški, najbolje su kose, sklonjene u stranu, dok bi onih punijih, ravnih, koje vam zatvaraju čelo, trebalo da se klonite. A ne prilazite ni frizurama sa punoćom u predelu brade.

Suprotnog oblika od trouglastih su srcolika lica, pa je logično da bi trebalo da im odgovara uglavnom ono što trouglastim ne pristaje (i u najvećem broju slučajeva i jeste tako). Dakle, idealne bi bile slojevite frizure sa volumenom oko brade, recimo one sa izvrnutim krajevima. Sjajan izbor su i talasaste i kovrdžave frizure sa kosim šiškama.

S obzirom da spada u kraća lica, ravne i punije šiške će ga dodatno skratiti, a izbegavajte i da kosu kačite iza ušiju.

Slojevito šišanje je ono što savršeno pristaje četvrtastim licima, jer je to najbolji način da se “smekšaju“ pravi uglovi ovog lica. Slojeviti paž uz lice, dužine do ispod linije vilice, najbolji je primer idealne frizure za poludugu kosu za, kako ga neki zovu, kockasto lice.

Za razbijanje četvrtaste simetrije lica najbolje su dijagonalne šiške, dok će ga ravne i punije učiniti još četvrtastijim. Talasi i kovrdže takođe su dobre opcije, dok ravan bob, kao i frizure sa razdeljkom na sredini nisu.

Ukoliko imate dijamantsko lice odgovaraće vam frizure koje imaju veći volumen u predelu brade. Frizure do ramena sa izvrnutim krajevima pravi su izbor. Takođe, ovom licu izuzetno pristaju šiške, jer ga skraćuju, što mu je i potrebno. Pogotovo su pogodne ravne punije šiške.

Frizure bez šiški mu najmanje odgovaraju, kao i one bez kose oko vrata i vilice. Nemojte deliti kosu po sredini, mnogo bolja opcija je razdeljak po strani.

Vlasnice ovalnih lica smatraju se srećnicama, jer ovo lice ima savršen oblik i ne treba ga “popravljati“. Odgovaraće mu praktično sve poluduge frizure, pa slobodno pustite mašti na volju. Trudite se samo da sklonite kosu sa lica i da ga eventualno ne “zagušite“ dugim ravnim šiškama.

I JOŠ NEKI FAKTORI...
Ok, sada bi trebalo da imate prilično jasnu predstavu kakve su to frizure za poludugu kosu koje će lepo stajati na vašem licu. Ali pre konačnog izbora u obzir morate uzeti i druge faktore kako bi bili sigurni da ste doneli pravu odluku.

Naprimer, zapitajte se da li frizura koju želite ide uz vašu ličnost i karakter. Jer ako to “niste vi“ ni najlepša frizura neće učiniti da se osećate srećno, opušteno i puni samopouzdanja.

Stil života kojim živite još je jedan od izuzetno bitnih faktora, jer veoma je važno koliko ćete vremena moći odvajati na stilizovanje i negovanje kose. Zapamtite da je nega kose nešto na čemu ne treba praviti kompromise. Pravilna nega kose je ključna za dobru frizuru.

Prilikom izbora frizure u obzir obavezno uzmite i vaš posao. Budite sigurni da će ona biti prikladna, ali i praktična za posao kojim se bavite.

I za kraj, razmislite da li će nova frizura možda previše odskakati od vašeg stila oblačenja, kao i da li će se eventualna promena boje kose slagati sa bojom vaših očiju i tenom kože.

E sada, pored želje i volje da promenite vaš stil, imate i potrebno znanje. Iskoristite to, pogledajte najlepše frizure za poludugu kosu u našoj galeriji, odaberite onu “pravu“ i uživajte bez straha da ste možda pogrešili.

A šta VI mislite o ovim frizurama?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.