Idealne i pogrešne frizure za duguljasto lice

Duguljasto lice? Slobodno odahnite, jer brojne su frizure za duguljasto lice i sigurno vam neće zafaliti opcije za dobru frizuru.

Kako ne bi pogrešili prilikom izbora frizure potrebno je da vodite računa o nekoliko bitnih pravila, a sva ona imaju jedan osnovni cilj: učiniti lice kraćim i širim i tako stvoriti iluziju perfektnog ovalnog oblika.

Da bi ovo pravilo mogli uspešno i da primenite pokazaćemo vam najbolje načine da "skratite" odnosno "proširite" lice, kao i koje su to idealne frizure za duguljasto lice, a koje spadaju u grupu "ni pod razno".

Idealne frizure za duguljasto lice

 • Idealne bi bile frizure dužine do brade i ramena, sa volumenom i širinom, gde je kosa zaobljena ili izbočena u predelu potiljka odnosno vrata. Ovakve frizure učiniće lice širim nego što jeste.

 • Slojevite talasaste i kovrdžave srednje i duže frizure takođe su dobar izbor. Sjajne su za "smekšavanje" dugačkih pravih linija, koje karakterišu ova lica.

 • Probajte i kraće ili srednje frizure sa dužim slojevima na vrhu, bez podizanja kose, kao što su recimo stepenaste bob frizure.

 • A ako vam je bitna i ušteda vremena prilikom pravljenja frizure, dobar izbor su kraće neformalne razbarušene frizure, sa šiškama koje padaju do obrva.

 • Šiške: Frizure sa šiškama skratiće lice i dodati mu širinu tamo gde je najpotrebnija - u predelu jagodica. Sjajna varijanta su ravne šiške, koje se sa strane spuštaju na lice.

  Probajte i punije šiške koje se dodiruju sa obrvama. Poenta je da dugačko čelo prikrijete šiškama i bićete iznenađeni koliko će vas ženstvenim učiniti.

 • Mali trik prilikom farbanja: Probajte sa tamnijim tonovima na vrhu i svetlijim pramenovima sa strane. Stvorićete iluziju kraćeg lica.

Pogrešne frizure za duguljasto lice

 • Sve frizure koje idu u visinu. One će još će više produžiti vaše lice.

 • Frizure bez šiški imaće isti efekat.

 • Loš izbor frizura za duguljasto lice su i tanke i ravne frizure do brade. Frizure koje nemaju volumen i punoću sa strane dodatno će vam suziti i produžiti lice.

 • Izbegavajte i predugačke frizure. Frizure duže od ramena će vam verovatno naneti više štete nego koristi.

 • U pogrešan izbor spadaju i frizure sa razdeljkom po sredini. Jedino što ćete dobiti su dve vizuelno još duže polovine.

A da bi vam bilo još jasnije, pogledajte i na primerima kratke, srednje i duge kose, koje su dobre, a koje loše frizure za duguljasto lice:

Primer dobre kratke frizure

Kratke Frizure za Duguljasto Lice

Odličan primer kakvu kratku frizuru bi trebali da imaju ljudi sa duguljastim licem. Duža slojevita kosa na vrhu, sa dobrim volumenom i šiškama koje padaju gotovo do polovine dužine lica. Sve ovo čini da lice izgleda kraće i bolje izbalansirano.

Ovaj oblik frizure dobar je za bilo koju teksturu kose.

Primer loše kratke frizure

Kratke Frizure za Duguljasto Lice

Najgore što možete da učinite sa duguljastim licem je da ga još više produžite. A to je upravo slučaj sa ovom frizurom.

Podizanje kose na vrhu je ono što jednostavno morate da izbegavate.

Primer dobre srednje frizure

Srednje Frizure za Duguljasto Lice

Veoma lep primer dobre srednje frizure za duguljasti oblik lica. Šiške čine da lice izgleda kraće, dok slojevita kosa pozadi i sa strane, sa izbočenim delovima, dodaje preko potrebnu širinu.

Dobar izbor i za talasastu i kovrdžavu kosu, pa i u kraćim varijantama ako želite.

Primer loše srednje frizure

Srednje Frizure za Duguljasto Lice

Nije teško primetiti da ova frizura nije dobra. Podeljena po sredini čini lice dužim nego što jeste, a nedostatak volumena sa strane mu samo dodaje dužinu. Izostanak šiški definitivno ne pomaže situaciji.

Ovo je karakterističan primer pogrešne frizure za duguljasti oblik lica.

Primer dobre duge frizure

Duge Frizure za Duguljasto Lice

Ovo je sjajna talasasta frizura sa odličnim volumenom, koja savršeno pristaje duguljastom licu. Šiške pomažu da se skrati ukupna dužina lica, dok slojevitost kose dodaje punoću stvarajući potrebnu širinu.

Ovaj oblik frizure za duguljasto lice dobar je i za ravnu i kovrdžavu kosu.

Primer loše duge frizure

Duge Frizure za Duguljasto Lice

Ova frizura ima sve što frizure za duguljasto lice ne treba da imaju. Podeljenost frizure po sredini deli i samo lice na dva dugačka dela, čineći ga dužim nego što jeste. Ravna kosa jednake dužine i izostanak šiški postižu potpuno isti efekat.

Očajan primer duge frizure za duguljasto lice.

Iskreno se nadamo da smo uspeli da vam dočaramo koliko su oblik i geometrija bitni za izbor dobre frizure za duguljasto lice. A videli ste i kako da doskočite lošim osobinama duguljastog lica i naterate kosu da radi za vas i vašu lepotu.

Sada kada znate sve što je bitno, pogledajte galerije kratkih i dugih frizura, možda dobijete ideju za vašu novu frizuru.

I ne zaboravite, za lepu frizuru nije dovoljan samo pravi izbor, već i pravilna osnovna nega kose.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.