Idealne i pogrešne frizure za dijamantsko lice

Pravilan ili pogrešan izbor frizure za dijamantsko lice je ona razlika koja čini da izgledate i osećate se sjajno i puni samopouzdanja, odnosno da izgledate "onako" i budete nesigurni u sebe.

Dijamantsko lice spada u duža lica, sa veoma uskom bradom i vrhom čela, dok je najšire u predelu jagodica.

U skladu sa tim i vaš cilj prilikom izbora idealne frizure za dijamantsko lice treba da bude sledeći: izbalansirati usku bradu, minimizovati širinu jagodica i skratiti ukupnu dužinu lica.

A sada ćete videti i kako to uraditi na pravi način, a da ne bi sve bila samo priča spremili smo vam i primere dobrih i loših frizura za dijamantsko lice, za sve dužine kose...

Idealne frizure za dijamantsko lice

 • Frizure koje dodaju određenu širinu u predelu brade. Najbolji primer je klasična bob frizura dužine do brade.

 • Odličan izbor je i frizura sa krajevima zavrnutim od lica, jer se na taj način odvraća pažnja sa samog lica. Ova frizura je najbolja ako imate kosu dužine do ramena, mada nije loša ni za ostale dužine kose. Ovo ćete najlakše postići sa peglom za kosu.

 • Stavite kosu iza ušiju, to je sjajan način da pokažete svima tu divnu strukturu vaših jagodica.

 • Šiške: Šiške su sjajan dodatak kada su u pitanju dijamantska lica, jer doprinose potrebnom skraćivanju dužine lica.

  Možda su najbolji izbor ravne šiške, ali slobodno isprobavajte razne varijante, jer dijamantsko lice je odlično za eksperimentisanje sa šiškama.

Pogrešne frizure za dijamantsko lice

 • Izbegavajte kratke frizure sa visinom na vrhu, pogotovo one bez šiški.

 • A takođe i frizure bez kose u predelu vrata i brade. Kosa je potrebna na tim mestima da bi izbalansirala usku bradu.

 • Frizure sa razdeljkom na sredini učiniće da vaše lice izgleda duže nego što jeste, tako da i njih treba izbegavati. Mnogo bolji izbor je razdeljak sa strane.

 • Frizure koje su sa strane ošišane veoma kratko, uz glavu, samo će dodatno naglasiti dijamantski oblik lica. A cilj je, naravno, ublažiti ga i približiti ovalnom obliku lica.

 • Šiške: Sve frizure bez šiški dodatno izdužuju lice i nisu dobre za dijamantski oblik lica.

A da bi vam bilo još jasnije, pogledajte i na primerima kratke, srednje i duge kose, koje su dobre, a koje loše frizure za dijamantsko lice:

Primer dobre kratke frizure

Kratke Frizure za Dijamantsko Lice

Ovo je odličan primer dobre kratke frizure za dijamantsko lice. Šiške pomažu da se skrati dužina lica, što je njemu i potrebno. A razdeljak sa strane čini da gornji deo lica izgleda širi, što je takođe poželjno.

Varijacije ove frizure odgovaraće i za druge teksture kose.

Primer loše kratke frizure

Kratke Frizure za Dijamantsko Lice

Ovo je potpuno pogrešna kratka frizura za dijamantsko lice. Visina na vrhu (pogotovo srednji podignuti deo) samo dodatno ističe dijamantski oblik, dok veoma kratke šiške čine da lice izgleda još duže. Ono što je potrebno je širina, a ne dužina.

Ova frizura sjajno pokazuje sve što ne valja.

Primer dobre srednje frizure

Srednje Frizure za Dijamantsko Lice

Veoma lepa (i pravilna) frizura za dijamantsko lice, jer ima kosu na svim mestima gde je i potrebna. Šiške pomažu da lice i predeo oko brade sada izgledaju kraći, dok kosa do ramena sa svojim četvrtastijim oblikom dodaje širinu, a ne dužinu.

Ova frizura sjajno će vam stajati i slojevito ošišana.

Primer loše srednje frizure

Srednje Frizure za Dijamantsko Lice

Ova frizura odlično pokazuje šta trebate izbegavati, ako imate dijamantski oblik lica. Dugački pramenovi samo produžuju ionako duguljasto lice, dok izostanak šiški čini da lice izgleda još duže.

Definitivno loš izbor srednje frizure za dijamantski oblik lica.

Primer dobre duge frizure

Duge Frizure za Dijamantsko Lice

E ovo već lepo izgleda. Šiške automatski skraćuju dužinu lica, dok slojevita kosa sa strane nežno pada preko ramena i odvraća pažnju sa dugih linija lica. Ovaj oblik frizure ok je izbor i ako imate talasastu ili kovrdžavu kosu.

Očigledno dobar primer lepe i pravilne duge frizure za dijamantsko lice.

Primer loše duge frizure

Duge Frizure za Dijamantsko Lice

Upravo ova frizura pokazuje koliko je uzimanje u obzir oblika lica bitno prilikom izbora frizure. Razdeljak na sredini deli lice na dva još duža dela, dok izostanak šiški samo čini da lice izgleda duže nego što jeste.

Sigurno i sami vidite koliko je ovo loš izbor frizure za dijamantsko lice.

Iskreno se nadamo da smo uspeli da vam dočaramo koliko su oblik i geometrija bitni za izbor dobre frizure za dijamantsko lice. A videli ste i kako da doskočite lošim osobinama dijamantskog lica i naterate kosu da radi za vas i vašu lepotu.

Sada kada znate sve što je bitno, pogledajte galerije kratkih i dugih frizura, možda dobijete ideju za vašu novu frizuru.

I ne zaboravite, za lepu frizuru nije dovoljan samo pravi izbor, već i pravilna osnovna nega kose.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.