Idealne i pogrešne frizure za četvrtasto lice

Izbor frizura za četvrtasto lice je veoma raznovrstan i iznenađujuće sexy. Obzirom da ova lica karakteriše široko čelo i široka četvrtasta vilica, glavni cilj prilikom izbora frizure za četvrtasto lice je sledeći: malo "smekšati" tu jako izraženu liniju vilice i prave uglove, koji su glavna osobina ovih lica.

Ako vam se ovo sada čini pomalo komplikovano, garantujemo vam da ćete na kraju ovog članka promeniti mišljenje.

I uvek ćete biti potpuno sigurni da li će vam neka frizura pristajati ili ne.

Pa da pogledamo onda koje su to dobre, a koje loše frizure za četvrtasto lice i na šta morate obratiti posebnu pažnju...

Idealne frizure za četvrtasto lice

 • Gotovo sve slojevito ošišane frizure, koje vam idu uz lice savršeno će izbalansirati četvrtasti oblik lica i stvoriti iluziju idealnog ovalnog oblika.

  Slojevita bob frizura je jedna od njih, ali samo ako završava iznad ili ispod linije vilice.

 • Vašem četvrtastom licu sjajno će stajati sve "okruglaste" frizure (kao na primerima dole), pogotovo ako imate kratku ili kosu srednje dužine.

  Ovo važi kako za ravnu, tako i za talasastu i kovrdžavu kosu.

 • Četvrtasto lice je stvoreno da se igrate sa njim, kako bi mu promenili oblik. Talasi, kovrdže, nejednaki istanjeni krajevi i šiške idealni su za to. A može biti i zabavno...

  Probajte recimo kombinaciju tanjih šiški koje slobodno padaju preko čela i ukoso odsečenih šiški. Rezultat će biti jedinstveni i sexy look, koji će odvraćati pažnju sa četvrtastog oblika lica.

  Pustite mašti na volju, ali naravno, budite oprezni i imajte na umu osnovni cilj (sveukupni oblik frizure treba da bude što približniji ovalnom).

 • Malo volumena i visine na vrhu frizure svakako će ići u vašu korist.

 • Šiške: Sjajan izbor su šiške počešljane na jednu stranu, jer svojom dijagonalnom pozicijom narušavaju četvrtastu simetričnost lica.

  Svakako gledajte da stanjite šiške, pogotovo ako imate gustu kosu.

 • Mali trik prilikom farbanja: Svetliji pramenovi oko lica "smekšaće" vaše četvrtasto lice.

Pogrešne frizure za četvrtasto lice

 • Izbegavajte sve frizure jednake dužine, pogotovo kratke.

 • Recite zbogom i ravnim bob frizurama, naročito onim dužine do brade i kraćim, sa punijim ravnim šiškama. Samo ćete još više istaći široku bradu i četvrtastost lica.

 • Frizure sa razdeljkom po sredini i ravnim šiškama takođe nisu dobar izbor.

 • Šiške: Ni pod razno ne prilazite punijim ravnim šiškama, jer ćete samo skratiti i proširiti lice i samim tim ga učiniti još četvrtastijim.

A da bi vam bilo još jasnije, pogledajte i na primerima kratke, srednje i duge kose, koje su dobre, a koje loše frizure za četvrtasto lice:

Primer dobre kratke frizure

Kratke Frizure za Cetvrtasto Lice

Ova slojevita kratka bob frizura je sjajan izbor frizure za četvrtasto lice. Kosa sa strane "smekšava" pravu liniju vilice, dok šiške koje idu ukoso na stranu "razbijaju" četvrtastost lica. Čitava frizura ima "okruglast" oblik koji na pravi način uokviruje četvrtasto lice.

Sa ovakvom kratkom frizurom sigurno nećete pogrešiti.

Primer loše kratke frizure

Kratke Frizure za Cetvrtasto Lice

Ova kratka frizura najbolje pokazuje šta treba izbegavati kod ovog oblika lica. Kao prvo, sam vrh frizure je četvrtastog oblika. A zatim i prekratko ošišana kosa sa strana dodatno ističe četvrtastost koja dolazi od vilice.

Očigledno očajan izbor frizure za četvrtasto lice.

Primer dobre srednje frizure

Srednje Frizure za Cetvrtasto Lice

Ova frizura ima sve prave sastojke, potrebne za ovaj oblik lica. Slojevita kosa uz lice sjajno pada na liniju vilice, prikrivajući četvrtastost. A zatim i razdeljak sa strane i šiške počešljane na stranu potpuno narušavaju četvrtasti oblik i stvaraju privid novog, ovalnog.

Dobro će izgledati i varijacije ove frizure sa drugačijom teksturom kose, uz male korekcije dužine.

Primer loše srednje frizure

Srednje Frizure za Cetvrtasto Lice

Mislim da slika sve govori. UŽAS! Ovaj oblik frizure za četvrtasto lice čini da lice sada izgleda kao kvadrat. Duge ravne šiške skraćuju lice, dok ravno ošišana kosa do brade privlači pažnju na liniju vilice, a to nikako ne želite.

Sigurno vam je jasno šta trebate izbegavati.

Primer dobre duge frizure

Duge Frizure za Cetvrtasto Lice

Ova duga talasasta frizura, sa šiškama počešljanim na stranu, odlično pristaje četvrtastom licu. Najzaslužnija za to je upravo talasasta kosa, koja je "mekša" za oko od ravne kose. Kose šiške takođe doprinose vizuelno "okruglastijem" licu.

Dugi slojevi koji nežno uokviruju lice dobar su izbor, kako za talasastu, tako i za ravnu i kovrdžavu kosu.

Primer loše duge frizure

Duge Frizure za Cetvrtasto Lice

Očigledno loš izbor frizure za četvrtasto lice. Već same punije i ravne šiške čine četvrtasti oblik, a kad se tome doda ravna kosa jednake dužine sa strana i nazad, rezultat je... Ovoj frizuri su sa strana potrebni slojevi, pogotovo oko lica, dok šiške treba da se stanje i počešljaju na stranu.

Pravi primer očajne duge frizure za četvrtasto lice.

Iskreno se nadamo da smo uspeli da vam dočaramo koliko su oblik i geometrija bitni za izbor dobre frizure za četvrtasto lice. A videli ste i kako da doskočite lošim osobinama četvrtastog lica i naterate kosu da radi za vas i vašu lepotu.

Sada kada znate sve što je bitno, pogledajte galerije kratkih i dugih frizura, možda dobijete ideju za vašu novu frizuru.

I ne zaboravite, za lepu frizuru nije dovoljan samo pravi izbor, već i pravilna osnovna nega kose.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.