DUGA KOSA

Za i protiv koje morate znati

Duga kosa je oduvek bila "modni stav", kako za žene, tako i za muškarce. Ako razmišljate da pustite kosu jako je važno da znate šta vas očekuje, jer previše vremena i truda treba da se uloži, da bi kasnije shvatili da to ipak nije za vas.

Duga Kosa

Postoji dosta stvari koje morate da uzmete u obzir, pre nego što promenite svoju frizuru. Najvažnija je, naravno, oblik lica, ali da bi postigli savršenu frizuru morate sve da ih uzmete u obzir.

Drugim rečima, vaša nova frizura mora da se slaže sa vašom ličnošću, stilom života, karijerom, oblikom tela, gustinom i teksturom kose, bojom očiju i tenom vaše kože.

Duga kosa ima mnogo prednosti, ali naravno, i svojih mana, a ovo su najvažnije:

Prednosti duge kose

Privlačnost / Atraktivnost

Duge frizure se svakako ističu kao najprivlačnije i najatraktivnije frizure, jer formiraju liniju kose koja privlači posebnu pažnju. Duga kosa koja blista pod svetlom je uvek divan prizor, zar ne? I najjednostavniji talas može učiniti da vaša kosa izgleda neodoljivo sexy.

Raznovrsnost

Definitivno najveća prednost duge kose. U zavisnosti od vremena i situacije uvek imate izbor od nekoliko frizura za svaku priliku.

Zvanična zabava večeras? Nema problema! Sa dugom kosom možete napraviti blistavu punđu u klasično-elegantnom stilu, koju ne možete napraviti ni sa jednom drugom dužinom kose. A možete isplesti i elegantnu pletenicu, ako mislite da vam to više leži.

U žurbi ste, a niste stigli da operete kosu? Vežite kosu u rep i eto rešenja.

Stilizovanje kod kuće

Sa toliko velikim izborom pribora za stilizovanje kose više ne morate često da idete kod frizera i trošite brdo novca da bi imali lepu frizuru. Imate mogućnost da vam, sa odgovarajućim priborom i malo truda, mnoge frizure budu dostupne kod kuće.

Mane duge kose

Održavanje

Ovo je sigurno i najveće "protiv", jer duga kosa zahteva jako mnogo brige i nege. Uvek ste u pokretu? Svakodnevno kosu vežete u rep? Onda je verovatno vreme da je skratite u neku više sportsku varijantu. Duge frizure zahtevaju mnogo vremena za stilizovanje, zato preispitajte se još jednom da li se to uklapa u vaš način života.

Hranjenje

Duga kosa takođe znači stara kosa. A što starija, kosa zahteva više nege. Veoma je važno koristiti kvalitetne maske za kosu i druge preparate za određeni tip kose, kako bi se obezbedila čvrstina, sjaj i zdravlje čitave kose.

Pravilno nanošenje šampona na teme glave pomaže korenu dlake da bude čvršći i da drži svu tu kosu na vašoj glavi.

Prilagodljivost poslu

Veoma je bitno da dužinu vaše kose prilagodite poslu koji radite. Jer kosa, koja vam stalno pada preko očiju može biti veliki problem. Pogotovo ako radite recimo sa opasnim materijalima ili neki posao koji uključuje konstantni precizni rad sa rukama.

Obavezno to uzmite u obzir, jer kosa vrlo lako može postati izvor vaše nevolje, a ne lepote.

A ako već imate dugu kosu i jednostavno želite promenu, pogledajte ovu galeriju frizura za dugu kosu i odaberite onu koja najbolje ide uz vas.

A zatim je odštampajte i pokažite vašem frizeru, izbeći ćete nepotrebne troškove i neprijatne i stresne situacije.

A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.