BRAZILSKO FENIRANJE / ISPRAVLJANJE KOSE

Revolucija stilizovanja kose!

Brazilsko feniranje, poznato i kao brazilsko ispravljanje kose, u svetu se primenjuje već godinama, tako da je i kod nas, nakon što se pojavio, za veoma kratko vreme ovaj tretman doživeo neverovatnu ekspanziju.

Brojni su aspekti interesovanja vezani za ovaj revolucionarni tretman, od načina na koji se izvodi, rezultata koji se postižu, dužine trajanja efekata, cena, pa do njegovog uticaja na zdravlje.

Imajući sve to u vidu potrudili smo se da vam predstavimo brazilsko feniranje sa svim njegovim prednostima i manama...

Zašto je brazilsko feniranje kose apsolutni HIT?

Brazilsko Feniranje Kose
Brazilsko Feniranje Kose

Kratko i jasno, jer se dobija zdrava i ravna kosa.

Našu kosu čini 90% keratina, dok je 10% njena prirodna vlažnost. Keratin je kompleks proteina, zaslužan za čvrstoću i otpornost kose, dok je vlaga zaslužna za njenu elastičnost.

Nažalost, brojni su faktori (sunce, smog, feniranje, farbanje, mini val, pegle, figara...) koji utiču na smanjenje nivoa keratina i vlage u kosi, što je ustvari i glavni razlog slabljenja i oštećenja kose.

Brazilsko feniranje kose najbrži je i najefikasniji način da taj gubitak keratina nadoknadite i oštećenoj i ispucaloj kosi vratite sjaj i čvrstoću, a prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu lako ispravite.

Kako se izvodi tretman kose keratinom?

Brazilsko Ispravljanje Kose

Keratin se pomoću specijalnih pegli, pod visokom temperaturom, 'ubacuje' duboko u oštećenu dlaku, hraneći je i vraćajući joj sjaj i njen prirodan izgled.

Sam tretman ispravljanja kose keratinom ima više faza i traje od 1-2 sata, u zavisnosti od dužine i gustine kose.

A brazilsko feniranje ima za rezultat...

Brazilsko Ispravljanje Kose

...savršeno regenerisanu, blistavu i ravnu kosu. Efekat keratinskog tretmana kose traje od 3-5 meseci, u zavisnosti od stepena oštećenja kose.

Tokom tog perioda, kosu perete i sušite (fenom) kao i do tada, ali ona će ostati glatka, ravna i sjajna, kao da ste upravo izašli iz salona.

Brazilsko feniranje je i ogromna ušteda vremena, jer tokom trajanja efekata tretmana nećete morati da se fenirate po salonima, peglate kosu ili stavljate maske za kosu.

Pogodan je za sve tipove kose, a bitno je naglasiti da će tretman biti najefikasniji, a rezultat najprimetniji na ekstremno oštećenoj i tretiranoj kosi.

U takvim slučajevima potrebno je uraditi 3 tretmana. Nakon prvog keratinskog tretmana kosa se oporavlja i obnavlja u proseku od 70-80%, nakon drugog oko 90%, a potpuna regeneracija postiže se nakon trećeg tretmana.

Dakle, drage dame, mislim da vam je sada jasno zašto kosa mnogih svetskih zvezda, a u poslednje vreme i nekih naših, uvek izgleda gotovo nestvarno blistava i zdrava.

Međutim, u obzir treba uzeti i jedno veoma bitnu stvar oko koje se u svetu konstantno vode velike polemike. A to je: može li i koliko ovaj tretman biti štetan po zdravlje?

OK, sada ste detaljno upoznati sa samim izvođenjem i rezultatima tretmana, kao i sa njegovim eventualnim štetnim uticajem na zdravlje. Ali da bi ova priča bila kompletna i da bi sprečili sva moguća iznenađenja, morate znati i šta da očekujete nakon tretmana, odnosno šta ćete moći, a šta nećete smeti da radite.

I savet za kraj...

Pre nego što uradite tretman, potrudite se da se što bolje informišete o salonu, odnosno o stručnosti i iskustvu osobe koja radi tretman, o proizvodima koje koristi i obavezno obratite pažnju da, zbog eventualno nešto niže cene tretmana, u salonu proizvod ne mešaju sa balzamom za kosu, pakovanjem i sl.

Iskreno se nadamo da ste sada na pravi način informisani o svim aspektima ovog tretmana i da će, ukoliko se za njega odlučite, brazilsko feniranje zaista olakšati i ulepšati vaš život.


A šta VI mislite o ovome što ste upravo pročitali?

FACEBOOK

PROČITAJTE JOŠ...

Da li je brazilsko feniranje opasno po zdravlje

DA LI BRAZILSKO FENIRANJE MOŽE BITI ŠTETNO PO ZDRAVLJE?

Mišljenja o ovoj vrućoj temi su podeljena, a vi proverite o čemu se zapravo radi.

Keratinski tretman kose

BRAZILSKO ISPRAVLJANJE KOSE

Saznajte kojih 15 stvari ćete moći, odnosno šta nećete smeti da radite nakon ovog tretmana.

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.