BOB FRIZURE • PAŽ FRIZURE

Klasika koja je uvek u trendu!

Bob frizure, poznate još i kao paž frizure, spadaju u one klasične frizure koje, čini se, nikada ne izlaze iz mode.

Razlog leži u činjenici da su bob frizure veoma raznovrsne i da se mogu stilizovati tako da pristaju svakom obliku lica i teksturi kose.

Gotovo svako može nositi dobro napravljen bob, a mnogi smatraju da paž frizure spadaju među najpopularnije frizure, sa najvećim uticajem na modu ikada.

Najbolja stvar kod bob frizura je da su one za većinu tekstura kose veoma postojane. To znači da su skoro uvek onakvog oblika kakav je bio i kad ste izašli iz salona, i to sa malo ili nimalo truda kod kuće.

Bob frizure / Paž frizure • Galerija

Kliknite na frizuru za veću sliku

Bob Frizure SlikeBob Frizure 2016Bob Frizure 2014Kratke Frizure na PazStepenasta Paz FrizuraBob Frizure 2013Paz FrizureKratka Bob FrizuraFrizure Slike Kratka KosaKratke Frizure Slike

Još prelepih paž frizura pronađite među najnovijim modernim kratkim frizurama za 2016, onim najlepšim kratkim iz 2015, ali i u našem izboru Top14 "vrućih" frizura za ovu godinu, kao i u osvrtu na najpopularnije frizure iz 2014. i 2015. godine.

Imajte na umu da ove frizure najveću pažnju privlače na liniju vilice, bradu i vrat. Zato, ako ste osetljivi na ova područja, možda paž frizure i nisu najbolji izbor za vas.

Bob frizure mogu biti kratke, poluduge, kose, asimetrične, duge, stepenaste... izbor je stvarno velik. Što nas dovodi do onog "večito problematičnog" pitanja...

Kako odabrati "idealnu" bob frizuru?

Odabir pravog boba, kao i bilo koje druge frizure, često nije nimalo lak zadatak. Brojni su faktori koji utiču na pravilan izbor, pa hajde da vidimo...

OBLIK LICA...
Poznato je da je ovo najvažniji faktor prilikom odabira frizure i nipošto ga ne treba ignorisati. Zato smo pripremili mini vodič onoga što će vam lepo stajati i onoga što morate izbegavati, u zavisnosti od oblika vašeg lica.

Klikom na dole navedene oblike lica možete saznati sve o tom licu, kao i detaljno objašnjene za njega najbolje i najgore frizure. A ukoliko još uvek ne znate ili niste sigurni, obavezno prvo proverite kog oblika je vaše lice.

Ukoliko imate okruglo lice bolje će vam stajati malo duže bob frizure. Probajte i stepenasti ili kosi bob, dužine do ispod brade. Izbegavajte talase i kovrdže, kao i ravne i oštre šiške. U principu ovim licima najviše odgovaraju dijagonalne šiške, a nekoliko baš takvih bob frizura nalaze se i u našem izboru 10 trendi kratkih frizura za okruglo lice.

Četvrtastom licu najbolje će stajati slojevite frizure uz lice, dužine do iznad ili ispod linije brade. Šiške sklonjene u stranu sjajne su za ovaj oblik lica. Pozdravite se sa ravnim bob frizurama, pogotovo onim dužine do brade, kao i sa ravnim, punijim šiškama. Samo ćete dodatno pojačati četvrtasti oblik vašeg lica.

Suprotno od četvrtastog, dijamantskom licu odgovaraju paž frizure do brade, jer vizuelno proširuju lice, kao i ravne, punije šiške, koje opet skraćuju lice. Izbegavajte frizure bez šiški i one sa razdeljkom po sredini, jer će dodatno izdužiti ionako dugačko lice.

Što se tiče srcolikog lica, za njega su idealne bob frizure dužine do brade, pogotovo one talasaste i kovrdžave. Izbegavajte kratki paž, kao i ravne šiške. Ako već želite šiške, držite se onih sklonjenih sa lica u stranu.

Ono što odgovara srcolikom, najčešće ne odgovara trouglastom licu, i obrnuto. Dakle, isprobajte kraći stepenasti bob, dužine do iznad linije vilice, sa šiškama sklonjenim u stranu, a izbegavajte ravni bob do brade, kao i ravne, duge i punije šiške, jer će vam još više skratiti i proširiti lice.

Duguljastom licu odgovara bob do brade ili kraći, sa što većim volumenom, a takođe i ravne i punije šiške. Klonite se frizura bez šiški, kao i onih sa razdeljkom po sredini, jer će vam one vizuelno još više produžiti lice.

Zbog svog savršenog oblika, ovalnom licu će manje-više odgovarati sve bob frizure. Prilagodite frizuru onome što želite da istaknete na vašem licu. Ipak, budite oprezni i izbegavajte sve što bi moglo da pokvari ovaj sjajno izbalansirani oblik. Ukratko: ne prekrivajte kosom oči i lice, kao ni čelo dugim šiškama.

OSTALI FAKTORI...
Ok, sada znate kakve bob frizure će vam lepo stajati, a koje neće, ali pre konačnog odabira trebali bi da u obzir uzmete još neke faktore, kako se posle ne bi kajali.

Dakle, razmislite koliko će vaša nova frizura biti laka ili teška za održavanje? Da li ste osoba koja je spremna da, ukoliko je to potrebno, redovno koristi raznoraznu opremu i preparate za oblikovanje kose, pa i da na njih trošite određenu sumu novca? Kakav je vaš stil oblačenja, jer dobra frizura mora i sa tim da se slaže? A ukoliko ste zaposleni, zapitajte se i da li je dovoljno prikladna za vaš posao?

Da li ste dobro razmislili o svemu? Onda je pravo vreme da pogledate bob frizure u našoj galeriji i odaberete idealnu za vaš oblik lica i stil života. I slobodno eksperimentišite sa detaljima, jer bob frizure su idealne za to.

A šta VI mislite o ovim frizurama?

FACEBOOK

NEWSLETTER

Prijavite se za redovna obaveštenja o novim sadržajima na sajtu.